Életfogytiglanra ítélték azt a férfit, aki késsel támadt egy taxisofőrre

Kék hírek, 2020.02.04

Emberölés kísérlete miatt első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy férfit, aki késsel támadt egy taxisofőrre 2018 májusában Budapesten - tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

Ibolya Tibor azt írta, hogy a 34 éves férfi éjszaka a IX. kerületi Nagyvárad térnél szállt be a taxiba, majd a XX. kerületi Mártírok útja környékén minden előzmény nélkül megragadta a sofőr ingjét, és többször megszúrta, megvágta egy késsel.

A sértett, hogy szabaduljon, gyorsított, és éles kanyarokat vett az autójával. Emiatt a hátsó ülésen ülő férfi eldőlt, de felülve tovább szurkálta a sofőrt. Amikor az autó az Ady Endre térnél lefulladt, a férfi a taxis értékeit követelte, majd a megkapott pénztárcával elmenekült - ismertette a főügyész.

A közlemény szerint a Fővárosi Főügyészség a férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A Fővárosi Törvényszék a letartóztatásban lévő vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt - figyelemmel erőszakos többszörös visszaesői minőségére - életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Az ítélet nem jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!