Elfogták azt a férfit, aki halálosan megfenyegette Burgenland tartományfőnökét

Kék hírek, 2019.06.21

Elfogták azt a férfit, aki halálosan megfenyegette Burgenland tartományfőnökét, a szociáldemokrata párti (SPÖ) Hans Peter Doskozilt - jelentette pénteken az osztrák sajtó.

A rendőrség beszámolója szerint egy ismeretlen férfi vasárnap telefonon hívta fel Doskozil egyik rokonát, halállal fenyegetve őt, családtagjait és a politikust is. A tartományfőnök - aki korábban Burgenland rendőrfőnöke volt -, azonnal értesítette a rendőrséget. A telefonhívás adatainak vizsgálata egy 52 éves férfihoz vezetett. A gyanúsítottat stájerországi lakásán a Cobra különleges egység tartóztatta le szerdán.

A burgenlandi rendőrség sajtófőnöke, Helmut Marban rendőrhadnagy tájékoztatása szerint a gyanúsított kihallgatása folyamatban van. Egyelőre nem ismeretes, hogy van-e politikai indíték a háttérben.

A Heute című lap úgy tudja, hogy a férfi büntetett előéletű, korábban is követett el erőszakos bűncselekményeket. Hans Peter Doskozil úgy nyilatkozott, hogy nem érez félelmet a fenyegetést követően, és továbbra sem tart igényt arra, hogy a Cobra személyi védelmet biztosítson számára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!