Elfogtak egy kálozi férfit, akit emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsítanak

Kék hírek, 2022.10.15

Elfogtak egy kálozi férfit, akit nők szexuális kizsákmányolásával, valamint egy férfi fizikai kihasználásával gyanúsítanak - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szombaton a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a gyanú szerint a Fejér megyei férfi illegális tevékenységből tartja el magát: nőket szervez ki prostitúciós munkára külföldre már tíz éve.

A kiszolgáltatott helyzetben lévő nők főként Svájcban és az Egyesült Királyságban dolgoztak prostituáltként.

A szexuális tevékenységük során megkeresett pénzüket teljes egészében haza kellett neki küldeniük vagy hozniuk.

A közlemény szerint a férfi a nőket fenyegette, egyiküket fel is pofozta.

A férfi áldozatai között egy 37 éves férfi is volt, akinek ugyan ételt és fekhelyet biztosított, de az elkövető által használt lakóingatlanhoz tartozó épületrész - ahol a sértettnek aludnia kellett - mindössze három négyzetméteres volt. Sem áram, sem fűtés, sem ablak nem volt a helyiségben, abban mindösszesen egy ágy fért el.

A lakhatásért és az ételért cserébe a férfinak minden ház körüli, fizikai munkát el kellett látnia a fakivágástól kezdve a haszonállatok gondozásán át a bevásárlásig.

Ugyan megengedte neki, hogy a környéken szezonális, kétkezi munkákat vállaljon, azonban az ezért járó fizetséget minden esetben elvette tőle, s azt saját megélhetésére és a családja által lakott ingatlan rezsiköltségeire fordította - írták.

A férfit a rendőrök október 11-én hajnalban, kálozi otthonában fogta el.

A nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!