Elhárult az informatikai hiba a magyar határokon

Kék hírek, 2022.08.22

Sikerült elhárítani az informatikai hibát, amely több magyar határátkelőhelyen órákon át tartó fennakadást okozott hétfőn.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata korábban azt közölte: Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, Hajdú-Bihar megyében, Békés megyében, Csongrád-Csanád megyében és Bács-Kiskun megyében délután probléma keletkezett a közúti határátkelőhelyek informatikai rendszerében. Az érintett határátkelőhelyeken lelassult az átlépés.

Esti közleményükben azt írták: a hiba elhárításán sok szakember dolgozott. Ezzel együtt még kérik a határokon várakozók türelmét és megértését. "A határátkelőhelyeken szolgálatot teljesítő rendőrök mindent megtesznek az átléptetés gyorsítása és a várakozási idő csökkentése érdekében" - emelték ki.

A rendőrség a külföldre utazóknak azt ajánlja, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!