Eloltották a tüzet a Kerepesi úti raktárban

Kék hírek, 2021.08.09

A fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, és már az utómunkálatokat végzik a VIII. kerületi Kerepesi úti raktárban, amely még vasárnap este gyulladt ki - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Raktár ég a Kerepesi úton Az OKF azt közölte hétfőn, hogy öt vízsugárral, három magasból mentőre és egy lapos tetőre szerelt vízágyúval oltották el a lángokat a 3500 négyzetméteres, földszintes raktárépületben.

Kiemelték, hogy száz fővárosi tűzoltó mintegy húsz tűzoltó gépjárművel vonult a helyszínre, ahol az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak a tűz oltásán.

A munkálatokat nehezítette, hogy az épület tetőszerkezete fából készült, és gyorsan terjedtek a lángok, valamint gondot okozott az éjszaka feltámadt viharos szél is.

Megjegyezték, hogy a kitartó tűzoltási munkálatoknak köszönhetően sikerült megmenteni a lángoktól a két szomszédos épületet.

Az egységek elhúzódó utómunkálatokra készülnek, a beszakadt födém miatt a kisebb fellángolásokat, füstöléseket az életveszélyes épületen kívül szüntetik meg - áll a közleményben.

Korábbi sajtóinformációk szerint a Főtaxi Kerepesi úti raktárja gyulladt ki. A Főtaxi az MTI-vel hétfőn délelőtt közölte, hogy az irodaházuk mögött gyulladt ki egy raktárépület, amely nem a Főtaxi használatában van. Hozzátették: a taxitársaság szolgáltatásaiban nincs fennakadás.
(MTI)

Galériánk

Raktár ég a Kerepesi úton Raktár ég a Kerepesi úton Raktár ég a Kerepesi úton Raktár ég a Kerepesi úton Raktár ég a Kerepesi úton
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!