Elütött egy motorost, majd egyszerűen elsétált a helyszínről

Kék hírek, 2021.09.21

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki még tavaly szeptemberben ütöttel egy motorost, majd egyszerűen elsétált a helyszínről. A sofőrnek vezetői engedélye sem volt és ivott is.

A vádirat szerint a férfi több megyebeli faluban található kocsmába is betért, ahol sört és töményt is ivott. A vádlott ittasan ült be terepjárójába, majd a sebességhatárt túllépve átsodródott az út bal oldalára, ahol elütött egy szabályosan közlekedő motorost. Ezután a férfi az árokban kötött ki a gépkocsijával. Kiszállt az autóból, majd a szántóföldön fekvő sértetthez ment, akit meglögdösött, majd azt mondta neki, hogy keljen fel. A szemtanúk közölték a férfival, hogy ne nyúljon az eszméletlenül fekvő motoroshoz. A vádlott ezután úgy sétált el a helyszínről, hogy sem a mentőket, valamint a rendőrséget sem értesítette. A férfi másnap önként jelentkezett a rendőrségen. Később azonban kiderült, hogy a motoros férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A férfinak vezetői engedélye nem volt, mivel azt korábban pont ittas vezetés és egyéb bűncselekmények miatt vették el, valamint egészségügyileg is alkalmatlan.  

A motoros egyértelműen a vádlott közlekedési szabályszegései miatt vesztette életét.  

A járási ügyészség a férfit halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, továbbá minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!