Emberölés kísérlete miatt 14 év fegyházra ítéltek egy tiszakécskei férfit

Kék hírek, 2021.05.07

Minősített emberölés kísérlete és közveszélyokozás miatt 14 év fegyházra ítélt egy tiszakécskei férfit első fokon a Kecskeméti Törvényszék - közölte a bíróság sajtóosztálya pénteken az MTI-vel. Az eljárás adatai szerint a férfi felgyújtott egy munkásszállót, hogy megölje a barátnőjét.

Az elsőfokú ítélet szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2019 szeptemberében költözött a sértett által üzemeltetett munkásszállóba és érzelmi kapcsolat alakult ki köztük. A férfi azonban megharagudott a nőre és eltervezte, hogy tüzet okoz a szállóban és így megöli. Égésgyorsítónak lakklemosót vásárolt.

A vádlott 2019. október 13-án este a szállóban összepakolta a holmiját, és megvárta, hogy a lakók nyugovóra térjenek. A folyosón kihelyezett porral oltót elrejtette, hogy a tűzoltást megnehezítse, éjjel a barátnője szobájában és a konyhában tüzet gyújtott, majd elhagyta az épületet.

A lakóknak sikerült kimenekülniük, a tűzoltók segítségével eloltották a tüzet, senki nem sérült meg.

A vádlott beismerte tettét és lemondott a tárgyalásról, beismerő vallomását a bíróság elfogadta.

A Kecskeméti Törvényszék tárgyalás kitűzése nélkül előkészítő ülésen 14 év fegyházra ítélte a 25 éves tiszakécskei férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és közveszélyokozás miatt.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a büntetőper a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon. A vádlott letartóztatásban marad.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!