Enyhítették a mezőkövesdi takarékszövetkezeti fiók korábbi dolgozóinak ítéletét

Kék hírek, 2018.12.04

Enyhítette a Debreceni Ítélőtábla a mezőkövesdi takarékszövetkezeti fiók korábban sikkasztás miatt elítélt négy dolgozójának ítéletét - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel kedden.

Fórizs Ildikó elmondta: a jogerős ítélet szerint az első- és a másodrendű vádlottnak 6 év 6 hónapot kell fogházban töltenie, míg a harmad- és a negyedrendű vádlott 5 év 6 hónap fogházbüntetést kapott.

A szóvivő emlékeztetett: elsőfokú ítéletében az Egri Törvényszék 2017 decemberében mind a négy vádlottat folytatólagosan elkövetett sikkasztás és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt találta bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat 8 év, a másodrendű vádlottat 7 év 8 hónap, a harmadrendű vádlottat 7 év 4 hónap, a negyedrendű vádlottat pedig 7 év börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik akkor fellebbeztek.

A négy vádlott a takarékszövetkezet mezőkövesdi kirendeltségén dolgozott. Az elsőrendű vádlott volt a kirendeltségvezető, őt távollétében a másodrendű vádlott helyettesítette. Munkakörükből adódó lehetőségeiket kihasználva 2003 és 2012 között nem létező személyek nevére kötöttek kölcsönszerződéseket, a kölcsönt pedig saját maguknak folyósították. A bűncselekménnyel csaknem kétmilliárd forint kárt okoztak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!