Étteremben fegyverrel fenyegetőző férfit ítéltek el Keszthelyen

Kék hírek, 2022.12.07

Másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság egy férfit, aki tavaly szeptemberben gumilövedékes puskával fenyegette meg egy étterem vendégeit és dolgozóit - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit közlése szerint a vádlott múlt év szeptember 4-én 20 óra után ment be egy keszthelyi étterembe lőfegyvernek nem minősülő, 17 milliméter kaliberű gumilövedékes, duplacsövű puskájával. A férfi betárazott fegyverrel a kezében azt kiabálta a vendégeknek: "ki kér golyót a fejébe?"

A pincér többször is távozásra szólította fel a 33 éves férfit, aki a teraszon ülő egyik vendég homlokához szorította a puskát. A vendég és asztaltársasága megrémült, a másik asztaltól pedig egy szülő a gyermekével együtt igyekezett elmenekülni.

A vádlottat a vendéglátóhely megérkező tulajdonosa csendesíteni próbálta, de a férfi két kézzel meglökte őt, majd a fegyvert ráfogva tőle is megkérdezte: "kér-e golyót a fejébe?" A tulajdonos távozásra szólította fel a férfit, aki fegyverét a hátizsákjába téve elhagyta a vendéglátóhelyet.

A szerdai előkészítő ülésen a vádlott elismerte a történteket, beismerte bűnösségét és lemondott tárgyaláshoz való jogáról. A Keszthelyi Járásbíróság így jogerősen bűnösnek mondta ki garázdaság bűntettében, amiért másfél év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá erre az időre elrendelte pártfogó felügyeletét is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!