Európai elfogatóparancsot adtak ki a lengyel igazságügyi miniszter meggyilkolása megrendelésével gyanúsított férfi ellen

Kék hírek, 2019.05.30

A wroclawi kerületi bíróság európai elfogatóparancsot adott ki egy lengyel állampolgár ellen, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy megrendelte Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter meggyilkolását - közölte szerdán a bírósági szóvivő.

A közlemény szerint a nemzetközi körözést már május 22-én kezdeményezték. A gyanúsított az igazságügyi miniszter, valamint néhány más, a dizájnerdrog-kereskedelmet akadályozó személy életére tört - számolt be a szóvivő. Az ügyről nem közölt további részleteket, hivatkozva a folyamatban lévő nyomozásra.

A Rzeczpospolita című, a kormánytól távolságot tartó lap szerdai kiadásának címoldalán közölt cikk szerint a körözött 28 éves dizájnerdrog-kereskedő, Jan S., 100 ezer zlotyt (7,6 millió forint) ígért Ziobro meggyilkolásáért.

A lap értesülései szerint a Jan S. által vezetett, a lengyel nyomozók által 2018 júniusában felszámolt bűnözőcsoport egyik elfogott tagja vallomást tett arról, hogy Jan S. őt bízta meg a gyilkosság elkövetésével.

Amikor a bűnbanda tagjait Lengyelországban letartóztatták, Jan S. Hollandiában járt. Ott dizájnerdrog-kereskedés miatt 2018-ban őrizetbe vették, de később szabadon engedték, és nyoma veszett - írta a Rzeczpospolita.

A lap a bérgyilkos vallomásaira hivatkozva hozzátette: Jan S. azért akarta megsemmisíteni Ziobrót, mert a miniszter annak idején olyan - azóta életbe lépett - törvénymódosításokat jelentett be, melyek a dizájnerdrog-kereskedelem elleni határozottabb fellépést vonnak maguk után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!