Europol: drogcsempészetre kifejlesztett tengeralattjárót foglalt le a spanyol rendőrség

Kék hírek, 2021.03.15

Drogcsempészetre kifejlesztett tengeralattjárót foglaltak le Spanyolországban, a rendőrségi műveletben több tonna kábítószert találtak és sokakat előállítottak - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) hétfőn.

A hágai székhelyű uniós szervezet tájékoztatása szerint ez az első felfedezett, kifejezetten kábítószer-kereskedelem céljából épített tengeralattjáró, amit Európában gyártottak. Eddig csak latin-amerikai országokban készült, drogcsempészetre szánt tengeralattjárót fedeztek fel Európai és nemzetközi vizeken.

A tengeralattjárót egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó szervezett bűnözői csoport felszámolására indított akcióban találták. A Spanyolország számos városában egy időben végzett műveletben 47 házkutatást tartottak és 52 embert állítottak elő. Két kis méretű tengerjáró hajót, egy tengeralattjárót, egy csaknem 300 ezer euró értékű, nagysebeségű jachtot, valamint több mint 3 tonna kokaint, 700 kilogramm hasist és több mint 100 ezer euró készpénzt foglaltak le.

Az Europol tájékoztatása szerint a műveletben Spanyolország mellett Kolumbia, Hollandia, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Portugália illetékes hatóságainak összesen háromszáz rendőre vett részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!