Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy rendőrökre támadó tüntetőt

Kék hírek, 2022.05.18

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki rendőrökre támadt egy budapesti tüntetésen 2018-ban - közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi 2018. december 12-én egy Kossuth téri tüntetésen vett részt, ahol megbontotta az ország karácsonyfáját körülvevő szánkósort és az egyik szánkót - később pedig egy hulladéktárolót is - a parlament épületét biztosító rendőrsorfal elé vitt, kukazsákokat és sörösdobozt dobott a rendőrök mögé, majd ismeretlenül maradt társaival megpróbálta áttörni a sorfalat.

Az éjjeli órákban a tüntetés többi résztvevőjével együtt megpróbált padokat felgyújtani, de mivel ez nem sikerült, a férfi az úttestre húzott egy közlekedési jelzőtáblával felszerelt oszlopot, amelyet más tárgyakkal együtt ismeretlenek meggyújtottak. Az égő kupac tetejére a terhelt egy kukát helyezett, amelyet később kiemelt a tűzből, és a helyszínre érkező rendőrök felé rúgott.

A férfi ezután az egyik környező utcában felborított négy közösségi kerékpárt és egy asztalt is - tették hozzá.

Ismertették, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság keddi előkészítő ülésén a férfi beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, a bíróság ezért bűnösségének beismerését elfogadva nem vizsgálta sem a vádirati tényállás megalapozottságát, sem a bűnösség kérdését, így bizonyítási eljárást sem folytatott le.

A bíróság csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt két év - négy év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte a férfit - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!