Felfüggesztett börtönre ítéltek egy olasz kutyacsempészt Zalában

Kék hírek, 2019.04.10

Tárgyalás mellőzésével 10 hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt az olasz férfit, aki 56 kutyakölyköt próbált egy autóba zsúfolva kicsempészni Magyarországról - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit felidézte, a vádlott két éve kezdett el kölyökkutyákat vásárolni, hogy azokat Olaszországban adja el. Akkori kaposvári lakóhelye környékén 15 kölyökkutyát vett, majd további 41-et az ország más területein, tenyésztőktől vásárolt, az állatok szállítására egy kisbuszt bérelt.

Az 56 különböző fajtájú kölyökkutyák egy kivételével nem voltak 8 hetesek sem, így anyaállat nélküli szállításra nem voltak alkalmasak. A férfi az állatokat műanyag- és faládába, valamint két kutyaboxba zsúfolva szállította, és nem gondoskodott sem élelemről, sem vízről.

A mostoha körülmények között elhelyezett kutyákat egy közúti ellenőrzésen találták meg a rendőrök. A lefoglalt állatok közül 21 hamarosan elpusztult, de az életben maradt 35 is tartós kezelésre szorult.

A Nagykanizsai Járásbíróság pár nappal az ügy bíróságra érkezését követően tárgyalás mellőzésével hozott végzést.

A bíróság állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akire felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül kérni lehet tárgyalás megtartását - jelezte a szóvivő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!