Felsővezeték-szakadás miatt megnő a menetidő a hatvani és szolnoki vasúvonalakon

Kék hírek, 2021.09.22

Leszakadt a vasúti felsővezeték egy szakaszon a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között kedd délelőtt, ezért megnő a menetidő a szolnoki és hatvani vonalakon, a gödöllői és sülysápi személyvonatok pedig nem közlekednek - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Mint írták, a felsővezeték-szakadás miatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 30-40 perccel meghosszabbodhat a vonatok menetideje.

Emellett nem közlekednek a gödöllői személyvonatok, az utasok a Keleti pályaudvar-Eger közötti Agria InterRégió vonatokkal utazhatnak. Az InterRégió vonatok a Keleti pályaudvar és Gödöllő, illetve Gödöllő és a Keleti pályaudvar között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Az Agria InterRégió vonatok a Keleti pályaudvarról Egerbe 5 perccel, a főváros felé tartók Gödöllőről 12 perccel később indulnak. Az InterRégió vonatok a sűrűbb megállás miatt hosszabb menetidővel közlekednek.

Nem közlekednek a sülysápi személyvonatok sem. Az utasok a Keleti pályaudvar-Szolnok közötti Z60-as zónázó vonatokkal utazhatnak, amelyek Sülysápig és onnan vissza a Keleti pályaudvarig minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Z60-as zónázó vonatok a Keleti pályaudvarról Szolnokra 5 perccel, Sülysápról a Keletibe 14 perccel később indulnak.

A gödöllői S80-as vonatok Kőbánya felsőről indulnak és oda is érkeznek, az utasok az egri Agria InterRégió vonattal utazhatnak Kőbánya felsőre, illetve a Keletibe. A sülysápi S60-as vonatok Rákos állomásról indulnak és oda is érkeznek, az utasok a szolnoki zónázó Z60-as vonattal utazhatnak Rákosra és a Keleti pályaudvarra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!