Fénysorompót és oszlopot is kidöntött

Kék hírek, 2022.01.24

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki figyelmetlenségből adódóan egy vasúti átjáróba hajtott, ahol a félsorompó karját letörte, majd egy oszlopot is kidöntött.

A férfi még tavaly július 10-én délután hajtott autójával Csongrád külterületén, amikor is az egyik mellékutat keresztező vasúti átjáróhoz közelítve nem tartotta be a követési távolságot, így amikor az előtte lévő járművezető lassítani kezdett nem tudott megállni és hogy az ütközést elkerülje, jobbra rántotta a kormányt. A férfi a manőver következtében a vasúti átjáró félsorompó karját eltörte, majd az  oszlopot is kidöntötte.


A baleset következtében a férfi járművének a kereke kitört, valamint a vasúti átjáró kezdete jelző tábla is hasonlóképpen járt. A vasúttársaságot mintegy 166 ezer forint kár érte.


Az ügyészség közleménye szerint a férfi többszörös közlekedési szabályszegéseivel és az üzemi berendezés megrongálásával a vasúti közlekedésben résztvevők életét és testi épségét gondatlanságból veszélyeztette, ezért ellene közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárás.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!