Forgalomkorlátozásokra kell készülni a hétvégén a fővárosban

Kék hírek, 2019.02.08

Gyűlés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz szombaton és vasárnap több budapesti útszakaszon. Vasárnap reggeltől a Lánchidat is lezárják - közölte a rendőrség pénteken honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a bejelentés szerint a gyűlés egyik helyszíne a Lánchíd lesz, amelyet a szervezők vasárnap 8 órától 23 óra 59 percig kívánnak lezárni. A rendőrség azt írta: a hétvégi forgalomkorlátozások Budapest I., V., VI., XII., XIII. és XIV. kerületét érintik.

A rendőrség vasárnap 0 órától éjfélig lezárja a Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca útvonalat a Clark Ádám tér és a Szarvas tér közötti szakaszon. Szakaszosan és időszakosan lezárják vasárnap 13 óra 45 perctől 17 óráig a Hősök tere - Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi tér - Lánchíd útvonalat. Majd 17 órától 18 óráig a Szent György tér - Dísz tér - Hunyadi János út - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi tér - Apáczai Csere János utca útvonalat.

Tilos lesz megállni már szombat reggel 6 órától 20 óráig az Ostrom utca mindkét oldalán a Batthyány utca és a Várfok utca közötti szakaszon, az Ignotus utca park felőli oldalán, valamint a Maros utca mindkét oldalán a Maros utca 7. szám és a Krisztina körút közötti szakaszán.

Vasárnap 0 órától megállási tilalom lép életbe többek között a Lánchíd utca egyik szakaszán, a Lánchíd utcai parkolóban, valamint a Széchenyi téren a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban, továbbá a rakpartok egy-egy szakaszán, valamint többek között a Deák Ferenc utca, a Váci utca egyes szakaszán, a Március 15. téren, a Petőfi téren és a Várkert Bazár környékén.

A részletes lista megtalálható a rendőrség honlapján, a www.police.hu oldalon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend és a megnövekedett gyalogos forgalom miatt fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!