Gázolás miatt nem járnak a vonatok Szolnok és Cegléd között, a Szolnok-Újszász vonalon újraindult a forgalom

Kék hírek, 2020.12.14

Megindult a vonatközlekedés Szolnok és Újszász között, de a Cegléd és Szolnok közötti szakaszon továbbra is szünetel a vonatközlekedés a baleseti helyszínelés miatt - közölte a Mávinform az MTI-vel hétfő kora este.

A vonatközlekedésben azért van fennakadás, mert elgázolt egy embert a Nyíregyházáról Ceglédre tartó személyvonat Szolnoknál hétfő délután, a baleset a szolnoki központi pályaudvar külterületén történt. Az MTI helyszínről származó információi szerint a baleset áldozata meghalt.

A helyszínelés miatt egy ideig nem közlekedtek a vonatok Szolnok és Újszász, valamint Szolnok és Cegléd között. Kora este megindult a vonatközlekedés Szolnok és Újszász között, de a Cegléd és Szolnok közötti szakaszon továbbra is szünetel a vonatközlekedés a Mávinform tájékoztatása szerint.

A baleset miatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon jelentős késésekkel közlekednek az esti vonatok és vonatkimaradásokkal is számolniuk kell az arra utazóknak.

A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt a helyszínre az utasok elszállításához, de azok várhatóan csak este nyolc óra körül állhatnak forgalomba. A buszok a tervek szerint Cegléd és Szolnok között járnak majd.

A Mávinform közölte azt is, a tervek szerint az InterCity vonatok Újszász-Szolnok felé is kerülhetnek, több állomáson is megállnak majd. A Záhonyba tartó Délibáb IC Szolnoktól minden állomáson megáll. A kialakult helyzet miatt a több állomáson megálló InterCity vonatok utasai hely-és pótjegy váltás nélkül utazhatnak azokon a szakaszokon, ahol a személyvonatokkal nem lehetséges az eljutás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!