Gázszivárgás miatt több száz fogyasztónál nem volt gáz és áram Letenyén

Kék hírek, 2021.02.25

Egy gázelzáró-szerelvény alatti csőtörés miatt Letenyén több száz fogyasztónál órákon át szünetelt csütörtökön a gáz- és az áramszolgáltatás, amely 17 órára állt helyre.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte, hogy kora délután egy letenyei lakóház bekötővezetékénél kezdett el szivárogni a földgáz, de a problémát nem lehetett megszüntetni, mert a meghibásodás az elzárószerelvény előtti vezetékszakaszon volt.

A tűzoltók és a rendőrök a közelben lévő 13 lakóházat kiürítették, ez mintegy húsz embert érintett.

Az erősen korrodált vezeték miatt a tűzoltók vízsugárral igyekeztek mérsékelni a gáz terjedését. Az elektromos szolgáltató szakemberei a robbanásveszély megelőzése érdekében leválasztották a hálózatról a környező elektromos vezetékeket, a gázszolgáltató pedig tűzoltói biztosítással kezdte meg a hibás szakasz cseréjét.

Farkas Szilárd (független) polgármester az MTI megkeresésére elmondta: a közműhiba miatt 11 utcában összesen 274 épületben szünetelt ideiglenesen az áram- és a gázszolgáltatás. A hiba elhárítása után, 17 órára állt helyre mindkét közműrendszer, az érintett lakókat a tűzoltók és a rendőrök hangosbemondón tájékoztatták arról, hogy a gázóráknál hogyan indíthatják újra a szolgáltatást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!