Gyanúsított lett az erzsébetvárosi demonstráción újságírót inzultáló férfi

Kék hírek, 2020.01.31

Gyanúsított lett a Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelő csütörtöki demonstráción egy újságírót inzultáló férfi - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint csütörtökön 17 óra körül Budapesten, a VII. kerület Erzsébet körút 9-11. szám előtti bejelentett gyűlésen részt vevő budapesti B. Zsolt szóváltásba keveredett egy, a gyűlésről tudósító, munkáját végző újságíróval. "B. Zsolt az újságírót szidalmazta, meglökte, valamint a szemüvegét is levette" - olvasható a police.hu-n.

A BRFK VII. kerületi kapitánysága a történtek miatt hivatalból nyomozást indított. Az erzsébetvárosi nyomozók B. Zsoltot péntek délután garázdaság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A hvg.hu portál már a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt tartott demonstráció közben beszámolt arról, hogy munkatársukat, Hont Andrást lökdöste, illetve fenyegette a magát a legvadabb jobboldali portálnak minősítő Vadhajtások.hu munkatársa.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Főszerkesztők Fóruma pénteken közleményben tiltakozott a demonstráción az újságírókat ért atrocitások miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!