Hamis okirattal szerezte meg férje vagyonának felét egy nő, vádat emeltek ellene

Kék hírek, 2022.09.29

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki egy ügyvéd segítségével - az ügy másik vádlottjával - hamis okirattal szerezte meg idős férje nagyértékű ingatlanjának felét - közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A nő úgy ismerkedett meg az ügy akkor már majdnem 80 éves sértettjével, hogy annak egyik hozzátartozóját ápolta. Az ismeretségükből személyes kapcsolat lett, majd 2016 nyarán házasságot is kötöttek - írták.

A következő évben a nő elhatározta, hogy megszerzi a sértett Alsónémediben található nagyértékű ingatlanjának felét. Felkeresett egy ügyvédet, akit rábírt arra, hogy férje tudta nélkül neki ebben segítséget nyújtson.

Az ügyvéd elkészített és ellenjegyzett egy valótlan ajándékozási szerződést, amit a nő benyújtott a dabasi földhivatalban. Így a nevére került a sértett csaknem 75 millió forintot érő ingatlanjának fele.

Az ügyben a Dabasi Járási Ügyészség a nő és az ügyvéd ellen jelentős értékre elkövetett csalás bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!