Három év fegyházra ítélték egy 2008-as fegyveres rablás elkövetőjét

Kék hírek, 2022.10.26

Három év fegyházbüntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság egy férfit, aki fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőző társával kirabolta egy cég irodáját még 2008-ban Medgyesegyházán. Az ítélet nem jogerős - tájékoztatta a Gyulai Törvényszék szerdán az MTI-t.

Azt írták, az elítélt és testvére megtudta, hogy egy Békés megyei, medgyesegyházi cég irodájában rendszeresen őriznek nagy mennyiségű készpénzt. A tippadó a várható zsákmány egy részéért cserébe 2008 júliusában meg is mutatta nekik a helyszínt, és elmondta, mikor van az irodában nagyobb mennyiségű pénz, és azt hol tartják.

A vádlott és az eljárásban ismeretlen társa 2008. augusztus 15-én parókát, álbajuszt, sötét színű ruhát, baseballsapkát és gumikesztyűt viselve megjelent a cég irodájában, ahol egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követeltek az ott tartózkodó dolgozótól.

A sértett kinyitotta a páncélszekrényt, amelyből az elkövetők 570 ezer forintot vettek ki. A cég munkatársát megkötözték és bezárták a mosdóba, majd gépkocsival elhajtottak a helyszínről.

A cégnél dolgozó férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a tippadóval szemben a bűncselekmény elévülése miatt, a vádlott testvérével szemben pedig bizonyítottság hiánya miatt megszüntette az eljárást.

A vádlottra a bíróság a három év fegyházbüntetés mellett pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is kiszabott.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, míg az ügyész 3 napot kért a jogorvoslati lehetőség átgondolására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!