Három hónapos letartóztatásba helyezték a lengyelországi Siedlcében a volt polgármester megkéselőjét

Kék hírek, 2019.04.03

Három hónapos letartóztatásba helyezték szerdán a kelet-lengyelországi Siedlce járási székhely volt polgármesterét életveszélyesen megsebesítő férfit. Az elkövető bevallotta tettét, korábban pszichiátriai kezelésben részesült - közölték az illetékes hatóságok.

Wojciech Kudelski volt polgármestert, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt mazóviai vajdasági képviselőjét hétfőn érte a támadás háza előtt. A késszúrás 15 centiméter mély hasi sérülést okozott. Az orvosok által bonyolultnak és életmentőnek minősített műtét után javul Kudelski állapota.

Az elkövetőt, Dejan S.-t a rendőrség még aznap őrizetbe vette. Egy 38 éves büntetlen előéletű helyi vállalkozóról van szó.

Kedden az ügyészség kihallgatta őt, a férfi bevallotta tettét, és terjedelmes, az ügyészségi szóvivő szerint "furcsa, téveszmés tartalmú" vallomást tett. A hatóságok egyúttal megállapították: az elkövető korábban pszichiátriai kezelésben részesült.

Dejan S.-t gyilkossági kísérlet elkövetésével vádolják, adott esetben akár életfogytiglani büntetés is kiszabható érte.

A kormánypárti politikus megkéselése kapcsán a lengyel kommentátorok megemlítették Pawel Adamowicz néhai gdanski főpolgármester januári meggyilkolását. A fő ellenzéki erőhöz, a Polgári Platformhoz közel álló Adamowiczot szintén egy büntetett előéletű, korábban paranoid skizofréniával kezelt férfi késelte meg. A hatóságok még vizsgálják, hogy a tettes a merénylet idején beszámítható elmeállapotban volt-e.

A közismert politikus erőszakos halála általános megdöbbenést okozott Lengyelországban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!