Hárommilliárdos költségvetési csalás miatt tartóztattak le embereket Fejér megyében

Kék hírek, 2021.03.11

A Székesfehérvári Járásbíróság egy a költségvetésnek hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűnszervezet hét tagjának, majd csütörtökön újabb két tagjának letartóztatását rendelte el - közölte a Fejér Megyei Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint az ügyészség minősített költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta a szervezet tagjainak letartóztatását. A csütörtöki döntés nem jogerős, mert a védelem fellebbezett ellene - tették hozzá.

A nyomozás adatai szerint a bűnszervezet 2018. január 1-jétől az egyik gyanúsított irányításával többszintű céghálózati formában jött létre azért, hogy az alsóbb szinten elhelyezkedő gazdasági társaságok felhasználásával a felső szinten működő tényleges kereskedők részére fiktív számlákat állítson ki, így biztosítva a számlabefogadó cégek általános forgalmi adójának jogosulatlan levonását. A számlákat jellemzően reklámtevékenységre és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra állították ki.

A befogadott fiktív számlák alapján jogosulatlanul levont áfa összege mintegy 3 milliárd forint, a tevékenység pedig 23 számlabefogadó céget érint. A nyomozó hatóság eddig 560 millió forintot foglalt le, illetve zárolt.

A fenti bűncselekmények öttől 25 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!