Hat év fegyházat kapott emberkereskedelem miatt a Cozma-ügy egyik vádlottja

Kék hírek, 2022.06.14

Visszaesőként elkövetett emberkereskedelem és felbujtóként, folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon a Marian Cozma-ügy korábbi harmadrendű vádlottját, akit jogerős büntetéséből 2018-ban helyeztek feltételes szabadságra - tájékoztatta a Győri Ítélőtábla szóvivője kedden az MTI-t.

Rendőrség-felirat Ferenczy Tamás közölte: az ítélőtábla két és fél évvel mérsékelte a Székesfehérvári Törvényszék által első fokon kiszabott büntetést.

A táblabíróság egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely alapján S. I. - ebben az ügyben az elsőrendű vádlott - nem bocsátható feltételes szabadságra, emellett a Marian Cozma-ügyben kiszabott szabadságvesztéséből fennmaradó mintegy négy és fél év büntetést is le kell töltenie.

A másod- és harmadrendű vádlott folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt egy év börtönbüntetést kapott, három év próbaidőre felfüggesztve. A negyedrendű vádlottat a folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette alól felmentette a bíróság.

Az ítéleti tényállás szerint az elsőrendű vádlott 2018-tól ez év végéig állt feltételes szabadság hatálya alatt. Nevet változtatott, rendszeres munkaviszonyból származó jövedelme nem volt. A férfi az általa korábbról ismert, prostituáltként dolgozó, hozzá érzelmileg kötődő sértettel 2019 év elején vette fel a kapcsolatot, és a nő helyzetét kihasználva, rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedve, a közös jövő látszatával megtévesztette őt.

A sértett a prostitúcióból származó jövedelmét nagyrészt átadta S. I.-nek, emellett a másod- és harmadrendű vádlott bankszámláira fizette be, ahonnan a pénzt a másod- és a negyedrendű vádlott vette fel.

A negyedrendű vádlott, S. I. élettársa nem tudott a férfinak a sértettel fenntartott kapcsolatáról, azt hitte, hogy a jövedelme gépjárművek felújításából, cseréjéből, festő-mázoló munkákból származik.

A Győri Ítélőtábla indoklása szerint az elsőrendű vádlott az emberkereskedelem bűntettét üzletszerűen követte el, emellett a sértett a prostitúciót nem a férfi tévedésbe ejtő magatartása miatt folytatta, és az így szerzett pénz nagyobb részét sem a megtévesztése miatt juttatta a vádlottaknak. A sértettet hosszú ideig tartó érzelmi viszony fűzte S. I.-hez, aki a vele folytatandó közös élet reményében adta át a pénzt.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án halálra szurkálták a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. A gyilkossági ügy harmadrendű vádlottja Sztojka Iván volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!