Hat év fegyházra ítélt a bíróság egy kábítószer-kereskedőt

Kék hírek, 2021.04.27

A Budapest Környéki Törvényszék - nem jogerősen - hat év fegyházra ítélt kábítószer-kereskedelem bűntette miatt egy férfit, aki kokaineladásból származó, több milliós vagyonát a föld alatt rejtette el.

A vádlott nyugdíjas édesanyja 2015. március 30-án 50 millió forint készpénzért vásárolt egy biatorbágyi ingatlant, amelyre a fedezetet a férfi biztosította, és amely ezt követően a bejelentett lakcíme és tartózkodási helye volt - közölte a Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-vel.

A vádlott 2018. június 11-én hárommillió forintért megvásárolt egy másik biatorbágyi ingatlant is, továbbá tulajdonában volt egy motorkerékpár és egy gépkocsi, melyek együttes értéke mintegy ötmillió forint.

A vádlottat a rendőrök egy közúti ellenőrzés során 2019. május 2-án, Pátyon intézkedés alá vonták, kokaint és 300 ezer forint készpénzt találtak nála. A vádlottól vett vér- és vizeletmintából a későbbi szakértői vizsgálat kokaint mutatott ki.

Ugyanezen a napon a hatóság házkutatást tartott a vádlott lakhelyén, ahol több mint 400 gramm kokaint foglaltak le, melynek értéke majdnem 8,5 millió forint. A kutatás során illegális gyógyszernek minősülő ampullákat és tablettákat is elkobzott a rendőrség. A vádlottól lefoglalt, kábítószernek minősülő kokain mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát - írták.

Tavaly a rendőrség újabb házkutatást tartott a vádlott ingatlanában, amelynek kertjében, a földbe ásva, egy ragasztószalaggal körbetekert csomagban majdnem 180 millió forint értékben forint és euró bankjegyeket talált.

Mindezek alapján a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és hat év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyész kizárólag a büntetés tekintetében három nap gondolkodási időt tartott fenn fellebbezésre, míg a vádlott és védője enyhébb minősítés és a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ítélet nem jogerős - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!