TV műsor

Helikopter-balesetben életét vesztette az orosz főügyész helyettese

Kék hírek, 2018.10.04

Helikopter-balesetben életét vesztette Szaak Karapetján, az orosz főügyész helyettese - jelentették csütörtökön orosz hírügynökségek.

A Kosztroma megyében szerda kora este történt balesetben az Interfax szerint a helyettes főügyészt szállító AS-350 típusú helikopter a sötétben fák tetejének ütközött, irányíthatatlanná vált és lezuhant. A balesetben meghalt a jármű pilótája és másik utasa is.

A Moszkvából Pleszbe tartó helikopter Kosztroma várostól 130 kilométerre járt szerencsétlenül. Jelentések szerint a gép előzőleg a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt kényszerleszállást hajtott végre Csuhloma repülőterén, de később továbbindult.

Az Interfax úgy értesült, hogy Karapetján felügyelte a legjelentősebb bűnügyekben, köztük a Szkripal-ügyben folytatott nyomozásokat.

A Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és a lánya ellen az angliai Salisburyben március elején megkísérelt sikertelen mérgezéses merénylet miatt tartós feszültség alakult ki Oroszország és a Nyugat között. London szerint a gyilkossági kísérlet az orosz legfelső vezetés utasítására történt, Moszkva pedig visszautasít minden olyan vádat, amely szerint bármi köze lenne az ügyhöz.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki sajtóértekezletén megerősítette, hogy az orosz hatóságok továbbra is készek részt venni a Szkripal-ügy felderítésében, mert mind a volt katonai hírszerző, mind a lánya orosz állampolgársággal rendelkezik.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!