Hét év szabadságvesztésre ítélték a szeretője férjét baseballütővel fejbe vágó zalai férfit

Kék hírek, 2020.01.28

Jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélték kedden azt a Zala megyei férfit, aki életveszélyes sérüléseket okozott szeretője férjének, amikor azt egy baseballütővel fejbe vágta.

A Pécsi Ítélőtábla másodfokon meghozott határozatával az ügyészi indítványnak megfelelően súlyosbította a Zalaegerszegi Törvényszék korábbi, a férfira hatéves szabadságvesztést kiszabó ítéletét - tájékoztatta közleményben a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

Az eset 2017 júliusában történt a Zala megyei Borsfán, azután, hogy a nő - férjét elhagyva - az anyjával együtt élő szeretőjéhez költözött. A férj és a szerető között feszült viszony alakult ki, telefonon üzengettek egymásnak. Egy alkalommal a férj az ismerőseit vitte autóval, s amikor a településen meglátta felesége szeretőjét, megállt és szóvá tette az üzenetváltásokat; a vita dulakodásig fajult. A szerető baseballütővel fejbe vágta a férjet. A férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A dulakodásba a szerető anyja is beavatkozott: a gépkocsival időközben elinduló, majd újból megálló férj után téglát dobott, betörve az autó hátsó ablakát.

A vádlottak ezután megállapodtak abban, hogy a sérülést okozó többszörösen büntetett férfi helyett az anya testvére vállalja magára a bűncselekményt, míg a gépkocsi hátsó szélvédőjének betörését az anya 14 év alatti másik fia fogja magára vállalni. A férfi és anyja az eljárás során ennek megfelelően hamis vallomásokat tettek.

A vádlott férfi nem először hazudott a hatóságoknak: 2016 szeptemberében a letenyei rendőrőrsön tett valótlan bejelentése miatt egy falubeli férfit autólopás gyanúja miatt hallgattak ki. Emellett 2017 áprilisában az őrsön járőrként dolgozó rendőrt is megfenyegette házának felgyújtásával.

A férfit a bíróság életveszélyt okozó testi sértés, hamis vád és zaklatás miatt hét év szabadságvesztésre ítélte és szintén hét évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Anyját a közlekedés biztonsága elleni bűntett, hamis vád és kiskorú veszélyeztetése miatt másfél év szabadságvesztésre ítélték két év próbaidőre felfüggesztve.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!