Hétvégétől az M2-es új bal pályáján haladhat a forgalom Dunakeszi és Göd között

Kék hírek, 2019.01.18

Hétvégétől már az új bal pályán haladhat a forgalom az M2-es autóúton a dunakeszi-fóti és a göd-újtelepi csomópont között - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy várhatóan szombaton megkezdik a régi jobb pálya átépítését is.

A Dunakeszi-Fót és a Göd-Újtelep csomópont között az ideiglenes forgalomterelés kiépítése után az új bal pályán kétszer egy sávon haladhatnak majd az autósok óránkénti 60-80 kilométeres sebességkorlátozás mellett. A jobb pálya felújítása őszre fejeződhet be.

Kiemelték, hogy az M2-es gyorsforgalmi út 21. és 29. kilométere között nemcsak a pálya építése fejeződött be, hanem felújították a hozzá kapcsolódó műtárgyakat, valamint a közműkiváltási, vízépítési, forgalomtechnikai és környezetvédelmi munkákat is elvégezték.

Az új sződligeti csomópontban megépültek az M2-es 34. kilométere után a bal pályához csatlakozó csomóponti ágak, és elkészült a Sződliget felé vezető új út is.

Ennek köszönhetően hétfőn az ideiglenes forgalomterelés kiépítése után a felhajtás Budapest felé, valamint a lehajtás Vác irányából ebben a csomópontban bonyolódhat le a régi sződligeti forgalmi csomópont helyett. A továbbiakban óránkénti 40-60 kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben az építkezés befejezéséig.

A beruházásnak köszönhetően ősztől kétszer két sávon, óránkénti 110 kilométeres sebességgel lehet majd haladni a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Zrt. beruházásában valósul meg - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!