Hiába szökött külföldre, elfogták a rendőrök

Kék hírek, 2022.07.07

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt keresték a magyar rendőrök azt a nőt, akire végül Spanyolországban bukkantak rá az egyenruhások.

Rendőrség A bíróság 8 év letöltendő szabadságvesztést szabott ki Zs. Katalinra még 2022. februárjában, azonban a nő nem vonult be a börtönbe, megszökött az igazságszolgáltatás elől.  

A szökevényt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya kezdte keresni, majd a nő felkutatásába bekapcsolódott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya is.

Mivel felmerült a gyanú, hogy a nő külföldön bujkál, ezért ellene európai elfogatóparancsot adtak ki a hatóságok. A célkörözési egységek nyomozói kiderítették, hogy a nő Spanyolországban él, a pontos búvóhelyét a Spanyol Központi Célkörözés tagjai állapították meg.

A körözött nőt 2022. június 5-én fogták el a spanyol hatóságok az Ebro folyó partján bérelt házában. A spanyol hatóságok június 6-án adták át a magyar hatóságoknak, akik repülővel az esti órákban szállították haza, hogy Zs. Katalint a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vigyék.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!