Homolya Róbert a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület új elnöke

Kék hírek, 2019.05.03

A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Homolya Róbertet választotta elnökké pénteki közgyűlésén a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület.

A szakmai szervezet tájékoztatása szerint Dávid Ilona, az egyesület 2016 júliusában megválasztott elnöke a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztertől kapott új megbízatásával, a Volán-társaságok integrációjával járó megnövekedett feladatok miatt nem tudja tovább ellátni tisztségét.

Homolya Róbertet tavaly decemberi közgyűlésén választotta elnökségi taggá az egyesület, a szakember 2017-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkáraként felügyelte a közlekedéspolitikát, 2018 augusztusától pedig ő tölti be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói tisztségét. Szakmai tapasztalata nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az egyesület kormányzati szinten is sikeres szakmai érdekképviseletet folytathasson - hangsúlyozta közleményében a Hungrail.

A 2006-ban alakult vasúti egyesület szakmai érdekképviseletet lát el a hazai vasúti személyszállítási, árufuvarozási, infrastruktúraépítési, üzemeltetési és járműgyártási ágazat területein. Az egyesület tagjain keresztül a vasúti árufuvarozási piac 90, a vasúti személyszállítási piac 100 százalékát fedi le. Tagvállalatainak árbevétele éves szinten megközelíti a 600 milliárd forintot, a szakmai szervezetben képviselt árufuvarozási vállalatok teljesítménye meghaladja az évi 50 millió tonnát, a személyszállítással foglalkozó társaságok pedig évente megközelítőleg 150 millió utast juttatnak el célállomásaikra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!