Hosszú a várakozás a röszkei határátkelőhelyeken

Kék hírek, 2022.07.31

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások és a nyaralók miatt hosszú a várakozás a röszkei határátkelőhelyeken vasárnap délelőtt - közölte a rendőrség honlapján.

A Szerbiából személygépkocsival érkezőknek vagy oda tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányba négy, az autóbusszal utazóknak kettő órát kell várniuk. A röszkei közúti átkelőnél mindkét irányba háromórás a várakozás, ahogy a júliusban és augusztusban pénteken, szombaton, vasárnap 7 és 22 óra között működő ásotthalmi közúti határátkelőhelyen is.

A tiszaszigeti határátkelőhelyen a kilépő oldalon egy-, a belépőn félórás a sor, a kübekházi átkelőnél mindkét irányba fél órát kell várakozni.

A személygépkocsival Romániába utazóknak kettő, az onnan érkezőknek egy órát kell várakozniuk a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, illetve a nagylaki közúti átkelőnél. A gyorsabb határátlépés érdekében itt az autósok választhatják az egész nap működő kiszombori közúti határátkelőhelyet, ahol a belépő oldalon egyórás a várakozás.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!