Húsz év fegyházra ítéltek egy férfit volt élettársa bántalmazása miatt

Kék hírek, 2021.06.16

Húsz év fegyházra ítélt egy férfit volt élettársa életveszélyes bántalmazása miatt szerdán első fokon a Fővárosi Törvényszék - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség az MTI-t. A vádhatóság az ügyben súlyosításért, tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

A vádirat szerint a különös visszaeső férfi 2019 decemberében odaköltözött barátnőjéhez, a XI. kerületbe, de kapcsolatuk hamar megromlott, és a nő megkérte, hogy költözzön el. A férfi csak úgy volt hajlandó elköltözni, ha ez nem végleges.

A nő azonban néhány óra múlva közölte vele, hogy nem várja vissza, majd 2020. január 3-án este zárat cseréltetett a lakásán; ekkor a férfi megjelent és erőszakosan kezdett viselkedni.

A nő telefonon hívni akarta a rendőrséget, de a férfi összetörte a készüléket, majd késsel bántalmazta őt. A nő életveszélyesen megsérült, a szomszédok hívtak hozzá mentőt.

A férfi az elkövetés idején egy korábbi, emberölés kísérlete miatt kiszabott fegyházbüntetéséből volt feltételes szabadságon - tették hozzá.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen különös visszaesőként elkövetett emberölés kísérlete és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Indítványozta, hogy a vádlottat ítéljék életfogytig tartó fegyházbüntetésre, és zárják ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.

A Fővárosi Törvényszék a szerdai tárgyaláson a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, és 20 év fegyházra ítélte azzal, hogy - előélete miatt - feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság emellett a korábbi büntetésből engedélyezett feltételes szabadságot megszüntette - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!