Huszonegy évet kapott a férfi, aki agyonverte barátját Balassagyarmaton

Kék hírek, 2021.09.15

Első fokon 21 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélték azt a 42 éves budapesti férfit, aki három éve agyonverte barátját Balassagyarmaton - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-t.

Bóna Gyula István ismertette: a budapesti férfi 2018. október 2-án látogatta meg régi barátját, akivel egész este, több szórakozóhelyen italoztak. Éjfél körül az ittas férfi a nyílt utcán többször is megütötte vendéglátóját.

Később a sértett házában a vendég pénzt kért kölcsön, eredménytelenül. Ezután szidalmazni kezdte, majd hosszú időn keresztül brutálisan bántalmazta barátját, rugdosta fejét és testét, eközben szenvedését és könyörgését gátlástalan módon mobiltelefonja kamerájával rögzítette - fogalmazott közleményében a főügyész.

Ezután a vádlott az éjszakát az életjelet egy idő után már nem adó sértettel egy szobában töltötte. Reggel észlelte, hogy barátja semmire nem reagál, ekkor álnéven bemutatkozva kihívta a mentőket, akik már csak az áldozat halálát tudták megállapítani.

A vádlott a helyszínt elhagyta, véres ruhái helyett újakat vásárolt, majd a rendőröket megpróbálta félrevezetni azzal, hogy a sértettet ismeretlenek bántalmazták.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt ítélte a Balassagyarmati Törvényszék a férfit 21 év 6 hónap fegyházbüntetésre.

Az ítélet ellen a védelem felmentésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!