Ibiza-ügy - Cinkostárs: részben magyar származású a Strachét lépre csaló "orosz" nő

Kék hírek, 2020.05.28

Az ügyben bűnrészességgel gyanúsított egyik férfi vallomása szerint "magyar gyökerei vannak" annak az "orosz" nőnek, aki 2017 nyarán egy ibizai villában lépre csalta Heinz-Christian Strachét, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) akkori elnökét, későbbi alkancellárt, valamint Johann Gudenust, a párt későbbi frakcióvezetőjét - adta hírül az osztrák sajtó csütörtökön.

A gyanúsított elmondta azt is, hogy a nő valószínűleg Lettországban, Rigában él.

Két német lap hozta nyilvánosságra tavaly májusban annak a 2017 júliusában, egy ibizai villában rögzített videónak egy részét, amelyen az látható, hogy a két politikus tárgyal a nővel, aki manipulatív kérdéseket tesz fel, mire Strache párt- és médiatámogatásért cserébe zsíros állami megbízásokat ígér. A rendőrség nemrégiben, április végén megtalálta azt a mikro-memóriakártyát, amelyen a teljes, több mint 12 órás kép- és hangfelvételt tárolták; így a videó alapján újabb képeket készíthettek a nőről.

Az ügyben Alyona Makarovának nevezett, magát egy orosz oligarcha unokahúgának kiadó nő vékony testalkatú, markáns, magasan fekvő arccsontja és hegyes orra van; feltehetően még nem múlt el 30 éves. Valódi személyazonossága hivatalosan egyelőre ismeretlen.

A nő ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben; ha életben van, koronatanúja lehet az Ibiza-botrány néven elhíresült ügynek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!