Időseket kirabló férfit ítéltek el Esztergomban

Kék hírek, 2020.09.22

Az Esztergomi Járásbíróság jogerősen hat év fegyházra ítélt egy férfit, aki hat éve Dorogon részt vett egy idős házaspár kirablásában, majd nemzetközi körözés után Angliában fogták el - közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Reszl Ildikó tájékoztatása szerint 2014 februárjában az elkövető társtettes volt egy nyolcvanas éveiben járó dorogi házaspár kirablásában.

A villanyóra lekapcsolása után a sértetteket bántalmazták, fejükhöz kést tartva kényszerítették őket értékeik átadására. A rablók a lakásból 205 ezer forint készpénzt és hasonló értékben ékszereket vittek magukkal.

Az elkövetők egyikét 2018-ban jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték, másikuk az Egyesült Királyságba szökött. Miután őt nemzetközi körözés alapján elfogták, az esztergomi rendőrök befejezhették a nyomozást.

Az ügyészség a vádlottal egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről, ezt az Esztergomi Járásbíróság jóváhagyta. Az egyezség alapján a férfit hat év fegyházbüntetésre ítélték, a büntetés jogerőre emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!