TV műsor

Illegális bevándorlás - Afgán és román embercsempészek ellen emeltek vádat Baján

Kék hírek, 2020.04.23

A csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés miatt vádat emelt a Bajai Járási Ügyészség egy afgán és hat román férfi ellen, mert személyautóba zsúfolva tizenegy afgánt szállított - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A vád szerint a Budapesten élő afgán férfi 2018 őszén megállapodott az egyik román vádlottal, hogy utóbbi - valamint ismerősei és családtagjai - segítségével illegális határátlépők szállítanak majd tovább, személyenként 200 euróért.

A román férfiak 2018. november 4-én hajnalban megjelentek három autóval a Bátmonostor közelében lévő találkozási pontnál, ahol egy személyautóba tizenegy afgán határsértőt zsúfoltak be. Egyikük a sofőr mellett, hatan a hátsó ülésen, négyen a csomagtartóban kaptak helyet. Az utasok a többórásra tervezett úton mozdulni sem tudtak, ráadásul a zsúfoltság miatt légszomj is fenyegette őket.

Budapest felé tartva a szállítást biztosító két "előfutó" járművet a rendőrök az 51-es úton igazoltatták. Ezt észlelve a mögöttük lemaradva haladó harmadik jármű román sofőrje megállt, és a tizenegy afgán utast hátrahagyva elmenekült. Később Baján fogták el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfiakat az embercsempészés súlyosabb bűntettével vádolja a Bajai Járásbíróságon, ezért végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza rájuk, valamint azt, hogy utasítsák ki őket az országból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!