Illegális bevándorlás - Autós üldözés után fogtak el egy embercsempészt Zágrábban

Kék hírek, 2019.06.04

Autós üldözés után fogtak el egy szerb állampolgárságú embercsempészt Zágrábban, aki - mint utóbb kiderült - 33 migránssal furgonja raktérben áttörte egy autópálya-fizetőkapu sorompóját és belehajtott két rendőrautóba.

A férfi súlyosan megsérült - közölte kedden a horvát főváros rendőrsége.

Az eset keddre virradó éjszaka történt. A rendőrség a Zágráb-Split autópályán figyelt fel a zágrábi rendszámú kisteherautóra. Miután a rendőrök fényjelzésekkel próbálták megállítana a furgont, annak sofőrje gyorsított, majd húsz percen át tartó autósüldözés vette kezdetétét. Eközben a furgon többször is megpróbálta leszorítani az útról a rendőrautót. A Zágráb előtti Lucko fizetőkapunál rendőri blokád várta, de a furgon áttörte a sorompót és teljes sebességgel belehajtott az útját elálló két rendőrautóba.

Az ütközés után a furgon rakteréből előkerült 33 illegális bevándorló közül senki nem sérült meg. A 31 éves sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A horvát rendőrség tavaly 620 embercsempészt tartóztatott le, idén pedig a belügyminisztérium adatai szerint további 344-et.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!