Illegális bevándorlás - Elítélték az idős szlovén férfit autójával együtt elrabló harmadik migránst is

Kék hírek, 2020.01.29

Egy év kilenc hónap börtönbüntetésre és az országból való kitiltásra ítélte a szlovéniai Novo Mesto bírósága azt a migránst, aki két, korábban már szintén elítélt társával tavaly májusban gépkocsijával együtt elrabolt, majd egy erdőben hagyott egy idős szlovén férfit - írta a helyi sajtó szerdán.

A bíróság az ő esetében különtárgyalást rendelt el, mert nem lehetett tudni, pontosan hány éves. Ő kiskorúnak vallotta magát. Időközben az algériai állampolgárról a hivatalos dokumentum szerint kiderült, hogy 26 éves.

A bíróság még tavaly augusztusban ítélte el az emberrablásban részt vevő két másik vádlottat. Ők szintén egy év kilenc hónap börtönbüntetést kaptak, amelynek letöltése után öt évre kitiltották őket Szlovéniából.

Az eset Délkelet-Szlovéniában, a horvát határhoz közeli Mali Nerajec településen történt.

A 79 éves férfit megkötözték és autójának csomagtartójába zárták, a gépjárművel pedig folytatták útjukat. Áldozatukat az ország másik felében, az olasz határhoz közel, egy erdőben dobták ki a kocsijából, majd Olaszországba szöktek, ahol azonban elfogták őket.

Az olasz hatóságok kiadták őket Szlovéniának, ahol illegális határátlépés, emberrablás és autólopás miatt emeltek vádat ellenük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!