Illegális bevándorlás - Embercsempészek büntetését súlyosították Győrben

Kék hírek, 2023.01.26

A vádhatóság indítványának megfelelően súlyosította a Győri Ítélőtábla azoknak az embercsempészeknek a büntetését, akik a bicskei és a vámosszabadi menekülttáborból továbbszállítottak migránsokat Nyugat-Európába - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A bíróság jogerős ítélete szerint az embercsempészéssel foglalkozó szervezetet egy iraki férfi irányította, a csoportnak tagja volt még hat magyar, egy egyiptomi és egy szír állampolgár, a nyomozáskor azonban nem sikerült azonosítani a bűnbanda összes tagját.

Az embercsempészek a bicskei és a vámosszabadi menekülttáborból egy budapesti hotelbe, onnan pedig nyugat-európai országokba szállítottak illegális bevándorlókat. A bűnszervezet 2015-től 2016 májusáig működött, az nem tisztázott, hogy hány embert juttattak ki Magyarországról.

A Tatabányai Törvényszék korábban a bűnszervezet tagjait folytatólagosan, társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt különböző időre fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla szerdán kihirdetett ítéletében az iraki férfi fegyházbüntetését 11 évről 15 évre súlyosította. A bűnszervezet egyik további tagjának büntetését hatról nyolc és fél, egy másikét négyről négy és fél évre emelte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!