Illegális bevándorlás - Észt embercsempészt tartóztattak le Tolnában

Kék hírek, 2021.01.27

Letartóztatott egy észt állampolgárságú, de finnországi lakcímmel rendelkező embercsempészt a Szekszárdi Járásbíróság, aki kilenc, magát szírnek mondó migránst szállított furgonjával - közölte a Tolna Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A 27 éves gyanúsított január 21-én Bonyhád külterületén egy magyar rendszámú furgonnal szállította a szír származású férfiakat, akiknek nem volt magyarországi tartózkodásra jogosító okmányuk. Az észt férfit bonyhádi járőrök őrizetbe vették - írták.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a szír migránsok egy szerbiai menekülttáborból egy embercsempész segítségével, gyalog érkeztek Magyarországra, majd egy előre megbeszélt helyszínen szálltak be az észt férfi gépkocsijába, amellyel Ausztriába mentek volna. A magyarul nem beszélő gyanúsított a szállítással kapcsolatos tudnivalókat mobiltelefonon, angol nyelven kapta, egyelőre ismeretlen személytől.

A férfit bűnszervezetben, államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészéssel gyanúsítják, a bűncselekmény kettőtől tizenhat évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A járásbíróság január 23-án egy hónapra rendelte el letartóztatását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!