Illegális bevándorlás - Fegyházbüntetésre ítélték egy embercsempész bűnszervezet tagjait Esztergomban

Kék hírek, 2020.09.30

Első fokon fegyházbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság hat embert, mert pénzért több mint ötven migránst csempésztek át Magyarországon át Ausztriába 2015 júniusáig - tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Reszl Ildikó közleménye szerint egy ismeretlen ember bűnszervezetet hozott létre, hogy Szerbiából Magyarországra érkezett migránsokat pénzért Ausztriába csempésszenek át.

A bűnszervezet vezetője az illegális határátlépést szervezőtől információkat kapott a migránsok Magyarországra érkezésének módjáról, időpontjáról és helyéről, és volt egy segítője is, aki az egyes szállításokat intézte, fejenként 100 euróért. Később még négy sofőrt is beszerveztek, akik a szállításokért alkalmanként 150-250 ezer forintot kaptak.

Az illegális bevándorlókat budapesti autókölcsönző társaságoktól bérelt, zárt rakterű furgonnal szállították, a sofőrök a szervezőktől mobiltelefont, valamint az üzemanyaggal és az autópálya-matricákkal kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére készpénzt kaptak. A migránsokat Ásotthalom környékén elhagyatott, fás-bokros területen vették fel, és az autópályák elkerülésével, alsóbbrendű utakon vitték Ausztriába.

A Komáromi Járási Ügyészség üzletszerűen, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a hat ember ellen.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 6 év, a másodrendűt 6 év 8 hónap, a harmadrendűt 3 év 10 hónap, a negyedrendűt 3 év 2 hónap, az ötödrendűt 3 év 10 hónap, a hatodrendűt 4 év fegyházbüntetésre ítélte, és megállapította, hogy nem bocsáthatók feltételes szabadságra - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!