Illegális bevándorlás - Két nigériai férfit tartóztatott le a szlovén rendőrség embercsempészetért

Kék hírek, 2019.09.20

Két nigériai embercsempészt tartóztatott le a szlovén rendőrség egy olasz rendszámú kisteherautóban, amelyben 31 migránst találtak - közölte a szlovén rendőrség pénteken.

A hatóságok a kisteherautót csütörtök este a délkelet-szlovéniai Morava faluban tartóztatták fel, nem messze a horvát határtól. A pakisztáni, bangladesi és mianmari illegális bevándorlók a gépjármű hátsó rakterében bújtak meg. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

A Görögországból Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, korábbi balkáni migrációs útvonal 2016-os "lezárása" óta a menedékkérők más útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába. Mára Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik útlevéllel és megfelelő vízummal rendelkeznek, vagy az adott országban akarnak menedéket kérni. Az illegális határátlépőket a hatóságok visszakísérik az államhatárra, és visszaküldik abba az országba, ahonnan érkeztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!