Illegális bevándorlás - Kigyulladt egy migránsokat szállító autó az M9-es autópályán

Kék hírek, 2021.03.02

Rendőri intézkedés közben gyulladt ki egy migránsokat szállító autó kedd hajnalban az M9-es autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A közleményben azt írták, a rendőrök a kisteherautó magyar állampolgárságú sofőrjével és utasával szemben indézkedtek; az ellenőrzéskor a jármű zárt rakterében kilenc külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A rendőri intézkedés közben a teherautó motortere kigyulladt, a tűz átterjedt az egész járműre, amely teljesen kiégett. A lángokat a helyszínre riasztott tűzoltók fékezték meg - tették hozzá.

A gyanú szerint a budapesti illetőségű, 25 éves nő és 19 éves férfi Nyugat-Európába akarta csempészni a migránsokat. A rendőrök őrizetbe vették őket, és embercsempészés gyanúja miatt nyomozást indítottak ellenük. A határsértőket, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!