Illegális bevándorlás - Moldovai embercsempészt és 13 migránst fogtak el az M0-snál

Kék hírek, 2020.11.11

Elfogtak egy moldáv embercsempészt és 13 migránst a Pest megyei rendőrök kedd éjjel az M0-s autóút egyik pihenőjénél - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

A jármű utasait a Nemzeti Nyomozó Iroda székesfehérvári osztályának információi alapján igazoltatták. A 13 férfi szír állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt - akinek egy román társa is volt - embercsempészés gyanújával, az utasokat tiltott határátlépés miatt állítják elő a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra - áll a közleményben.

A police.hu későbbi közlése szerint elfogtak egy moldovai embercsempészt az M1-es autópályán is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Fejér megyei rendőrökkel együttműködve - szintén a székesfehérvári tipp alapján - egy magyar vámrendszámos személygépkocsit ellenőriztek a Győr felé vezető oldalon, a 34-es kilométerszelvényben. Az autóban hét, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, őket a sofőrrel együtt előállították Fejér megyében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!