Illegális bevándorlás - Ötvenhat migránst találtak a rendőrök Bács-Kiskun megyében

Kék hírek, 2021.09.02

Három helyszínen három embercsempészt és 56 migránst tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében szerda este és csütörtök reggel a rendőrök - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

A rendőrök szerdán késő este ellenőriztek egy gépjárművet Solt közigazgatási területén. Az autót egy lengyel nő vezette, a járműben pedig hét, magát szír állampolgárnak valló ember utazott, aki nem tudta sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni.

Csütörtök hajnalban Balotaszállás közigazgatási területén egy kisteherautót ellenőriztek a rendőrök, amit egy észak-macedón férfi vezetett. A raktérben 39, magát szír, palesztin és afgán állampolgárnak valló személy bújt meg. Ennek a csoportnak a tagjai sem tudták igazolni személyazonoságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

A rendőrök csütörtök reggel Dusnok közigazgatási területén is ellenőriztek egy járművet, amit egy osztrák férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben 10, magát szír állampolgárnak valló ember volt, náluk sem voltak papírok.

A három sofőrt a rendőrök őrizetbe vették és embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indítanak velük szemben eljárást, valamint indítványozzák a letartóztatásukat. A migránsokat - meghallgatásukat követően - a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!