Illegális bevándorlás - Rendőrautónak ütközött egy migránsokat szállító kisbusz Szombathelynél

Kék hírek, 2022.10.28

Rendőrautónak ütközött egy migránsokat szállító francia rendszámú kisbusz Szombathelynél - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a rendőrök péntek hajnalban egy Szombathely irányába haladó tehergépkocsit akartak ellenőrzés alá vonni, amikor a tunéziai sofőr ráhajtott a járdára, majd az úttestre visszatérve egy szolgálati gépkocsinak ütközött.

Az ütközést követően a járműből a gépkocsivezető és több utasa is kiszállt és elfutott a helyszínről, őket a járőrök a környező utcákban elfogták.

A balesetben személyi sérülés nem történt - tették hozzá.

A sofőrön kívül a tehergépkocsiban tizenhat ember utazott, akik marokkói és tunéziai állampolgárnak mondták magukat.

Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tunéziai állampolgárságú sofőrrel szemben - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!