Illegális bevándorlás - Rendőrök és katonák mentettek ki a jeges vízből egy embercsempészt

Kék hírek, 2021.02.02

Rendőrök és katonák mentettek ki a Tisza jeges vízéből egy embercsempészt szombatra virradóra, a bíróság ügyészi indítványra elrendelte a szerb férfi letartoztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a férfi ellen több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a szerb férfi - ismeretlen kilétű megbízója utasítására és a tőle várt 150 eurós fizetség reményében - pénteken éjfél körül gumicsónakjába felvett öt migránst, akikkel a Tisza Szegedhez közeli szakaszán Szerbiából Magyarországra áthajózott, majd partra tette őket az ártérben.

Ezután a férfi csónakjával visszaindult a Tisza másik, vajdasági partjára, de a rendőrség és a katonaság közös vízi járőrszolgálata a folyón észrevette a járművet. A férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó megállni. Mikor csónakját a honvédségi hajóhoz csáklyával próbálták rögzíteni, a vízbe ugorva menekült, azonban 15 méter után segítséget kért. Az intézkedő rendőrök mentőövvel húzták a hajóba.

Időközben a rendőrök még az ártérben feltartóztatták az embercsempész által szállított, magát szír állampolgárnak valló öt határsértőt.

Az ügyészség indítványa alapján a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés azonban - a gyanúsított és védője fellebbezése miatt - nem végleges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!