Illegális bevándorlás - Szerb embercsempész elment emeltek vádat Szegeden

Kék hírek, 2020.04.02

Vádat emeltek egy szerb férfi ellen, aki mások által a Tiszán csónakkal átjuttatott határsértőket próbált Nyugat-Európába szállítani januárban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a szerb állampolgár megbízóival abban állapodott meg, hogy a román-szerb-magyar hármashatár térségből illegális határátlépőket szállít Nyugat-Európába.

A megállapodásnak megfelelően a férfi január 18-án éjjel 3-kor a Deszk és Klárafalva közötti külterületre hajtott, ahol a 43-as számú főúton az általa vezetett autóba felvett öt határsértőt. Amikor a rendőrök igazoltatták őket még kilenc határsértő várt arra, hogy a vádlott fölvegye őket. Az illegális határátlépőket ismeretlen embercsempészek csónakokkal juttatták át a szerb-magyar államhatáron, és indították el a vádlottal megbeszélt találkozási pont felé - tudatta a csoportvezető ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!