Illegális bevándorlás - Ügyészség: migránsonként száz eurót ígértek a csempészek egy román határrendőrnek

Kék hírek, 2021.11.15

Egy határrendőr megvesztegetésével próbálkozó embercsempészeket vett őrizetbe hétfőn a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Temes megyei kirendeltsége.

A DNA közleménye szerint a határrendőrt vasárnap próbálta rávenni két embercsempész arra, hogy - szolgálati kötelességének teljesítését rendszeresen elmulasztva - tegye lehetővé külföldi állampolgárok illegális bejutását Romániába. A gyanúsítottak azt állították, hogy heti legalább négy alkalommal akarnak 25 fős csoportokat átjuttatni a határon meghatározatlan időn keresztül. A migránsonként fizetendő száz euró így, állításuk szerint, heti tízezer eurót tenne ki.

Az embercsempészek által ígért, havi közel 15 millió forintnak megfelelő csúszópénz több mint negyvenszerese a legjobban kereső román határrendészek bérének. A román határrendőrség honlapján hétfőn közzétett statisztikai adatok szerint október hónapban a (nem vezető beosztásban dolgozó) határrendőrök körében a legmagasabb kifizetett nettó bér 5769 lej (428 ezer forint) volt.

A DNA megvesztegetés gyanújával indított a két férfi ellen bűnvádi eljárást és előzetes letartóztatásba helyezésüket kérte a Temes megyei törvényszéktől.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!