Illegális bevándorlás - Vádat emeltek egy román embercsempész ellen

Kék hírek, 2021.08.19

Minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy román férfi ellen, aki 2020-ban egy teherautóban 59 bevándorlót akart a szerb-magyar határtól Ausztriába szállítani.

A vádirat szerint a román vádlott egy ismeretlen személy megbízásából 2020. december 18-án Romániából Magyarországra utazott, majd egy Tököl melletti benzinkúton átvett egy teherautót, amellyel a migránsokat kellett szállítania - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádlott ezután Kunbaja környékén felvett a teherautóba 59 illegális bevándorlót. A migránsok egy forgácslapokkal és szalmabálákkal körülkerített búvóhelyen utaztak, amely két részből állt. A raktér belsejében lévő rész sötét, büdös és levegőtlen volt, a bevándorlóknak összekuporodva, kényelmetlen testhelyzetben kellett utazniuk, így a szállítás jelentős testi-lelki gyötrelmet okozott nekik - írták.

A vádlott a sikeres szállításért ezer eurót kapott volna, de a lebukás miatt nem jutott hozzá a pénzhez - tették hozzá.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!